Ramsäng eller kontinentalsäng

För den som inte har större inblick i sängar och de olika modeller som erbjuds, är det svårt att avgöra vilken säng som är bäst lämpad att fungera som viloplats under natten. Kontinentalsängar har snabbt blivit en standard för många konsumenter även om den traditionella ramsängen ännu har en stor kundgrupp. Skillnaderna mellan dessa båda sängtyper kan vara svår att greppa. Därför kommer vi i denna förklaring gå igenom några av de stora skillnaderna mellan en kontinentalsäng och en ramsäng. Vidare finns några tips att ta del av vilka kan underlätta valet av säng oavsett sort.

Resårmadrass, ramsäng, gavel och sängram

Begreppen är svåra att reda ut men egentligen är det ganska enkelt. En sängram är någonting som inte finns i en kontinentalsäng. Dock har sängen ett första lager som också är en ramsäng. Redan har ser vi de största skillnaderna mellan en traditionell säng och en kontinental variant. Kontinentalsängen har flera skikt vilka kan anpassas för att nå helheten kunden önskar. Först och främst är det en ramsäng. Denna utgör grunden i sängen och dess fjädring har inverkan på sängens känsla. Därefter ligger en resårmadrass. Väljer man en dubbelsäng är det inte ovanligt med två ramsängar i botten följt av en resårmadrass. På så vis blir det ingen skarv mellan sängarna. Ovanpå denna är en bäddmadrass. Även denna kommer i olika material för att man skall kunna anpassa hur hård man vill ha sängen. För vissa är det även en positiv sak att sängen på detta vis blir högre. Resultatet är att man enklare kan ta sig upp och ner i sängen.

När man väljer hårdhet är det viktigt att man känner efter ordentligt. Det är inte ovanligt med allt för mjuka sängar vilka kan ha en negativ effekt på ryggen. När man ligger allt för djupt kan man inte heller röra sig fritt i sängen. Å andra sidan kan en allt för hård säng medföra att man inte slappnar av ordentligt. Detta är i grund och botten en fråga om vad man föredrar.

Att söka efter en kontinentalsäng kan man göra via Trendrum som erbjuder sängar till bästa pris.