Smidigt att hyra in psykolog via bemanningsföretag

Det finns flera olika skäl till att en personalbrist plötsligt kan uppstå i en verksamhet. Några exempel på sådana anledningar är sjukskrivning, föräldraledighet eller en ökad arbetsbelastning. Därför kan det dyka upp ett behov av att behöva täcka upp vid akuta vakanser. Men oavsett om det är detta behov ni behöver fylla eller om ni är ute efter en lite mer långsiktig lösning finns hjälp att få. Det är nämligen smidigt att hyra in psykolog via bemanningsföretag.

Därför bör ni hyra in en psykolog via bemanningsföretag

Det är lättare sagt än gjort att få tag i lediga psykologer med legitimation med kort varsel. Därför väljer många uppdragsgivare att hyra in en psykolog via bemanningsföretag istället för att själva försöka rekrytera en sådan. Fördelarna med att välja detta alternativ är flera:

 • Snabb tillgång till legitimerade psykologer som kan stötta upp. Bemanningsföretagen kan förse er med legitimerade psykologer som har möjlighet att snabbt sätta sig in i just er verksamhet. Det gör att psykologerna redan från start kan vara med och stötta upp där ni behöver det som allra mest.
 • Hyr in kompetenta, engagerade och erfarna psykologkonsulter. De legitimerade psykologer som bemanningsföretagen hyr ut är redo att ta sig an de uppdrag som erbjuder. Det betyder att de kan jobba inom allt från företagshälsovården och primärvården till vuxenpsykiatrin, barn- och ungdomspsykiatrin samt andra slags verksamheter.
 • Den psykolog via bemanningsföretag som ni hyr in har bra villkor. När ni tar hjälp med bemanningen av bemanningsföretag som specialiserar sig på uthyrning av psykologkonsulter kan ni räkna med att konsulterna har bra villkor. Det betyder att ni kan känna er trygga med att er konsult har en rättvis och marknadsmässig ersättning samt förmånliga villkor även i övrigt.

Vissa psykologkonsulter kan även arbeta online

Det har blivit allt vanligare med psykoterapi på distans. Vissa bemanningsföretag erbjuder sina konsulter möjligheten att jobba hemifrån genom videomöten med klienter. Denna lösning kan vara attraktiv att överväga då den gör det enklare för företag och organisationer att erbjuda sina klienter ett bra stöd i rätt tid.

Om ni är intresserade av denna lösning kan ni med fördel diskutera saken med ert bemanningsföretag!

Så köper du billigt makeup online för första gången

Är du en total nybörjare när det kommer till sminkprodukter? Det är roligt att sätta samman en alldeles egen sminklåda med bra och billigt makeup. Däremot är det viktigt att du vet vad du gör för att du ska få så mycket värde som möjligt för dina pengar. För att hjälpa dig lite grann på traven tipsar vi här om vilka produkter som är användbara och vilka du lika gärna kan skippa. Så läs vidare för att få lite mer kött på benen eller besök https://billigtmakeup.se/.

Bra och billigt makeup att satsa på som nybörjare

Det finns många olika produkter som du kan vilja ha i din sminklåda. Dessa är dock de som du bör satsa lite extra på som nybörjare:

 • Produkter för läpparna. Det finns många olika produkter inom denna kategori att välja bland. Två exempel på sådana är läppstift och läppgláns. Läppstiftet är en beprövad favorit men det kan vara svårt att hitta rätt färg för just dina läppar. Därför behöver du antingen pröva dig fram eller konsultera ett proffs.
 • Concealer eller foundation. För att du ska få en blank och bra canvas att utgå från när du sminkar dig bör du använda en concealer eller foundation. Allra helst bör du kunna prova produkten på din hy innan du köper den. Detta är som bekant svårare att göra när du handlar via nätet. Därför bör du satsa på billigt makeup snarare än på dyrt sådant.
 • Mascara. Det finns flera olika sorters mascara att välja bland och allesammans har de en funktion: att förbättra utseendet på dina ögonfransar. Vissa gör detta genom att få dem att se längre ut medan andra gör dem tjockare eller har andra effekter. Här bör du välja produkt utifrån den look som du är ute efter.
 • Borstar. Det är viktigt att du har rätt verktyg när du vill applicera ditt smink. Därför behöver du olika sorters borstar för att kunna lägga på puder och andra produkter på ditt ansikte.
 • Ögonskugga. I ditt nybörjarkit bör du även ha neutrala ögonskuggor i olika färger. Dessa brukar nämligen passa bra på i princip vem som helst.

Överfallslarm ger en högre grad av uppklarade brott

Är du butiksägare eller ansvarig för säkerheten i en butik? Då bör du överväga att investera i överfallslarm, om ni inte redan har gjort detta på företaget. För även om det naturligtvis finns en kostnad förenad med en sådan investering finns det också mycket att vinna på den. Visste du till exempel att dessa larm gör att fler brott klaras upp? Det finns faktiskt statistik på detta – läs vidare så ska du få ta del av den!

I butiker med överfallslarm klaras brott oftare upp

Vi har grottat lite i statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) från 2013. Även om den information som de har tillhandahållit inte är dagsfärsk är trenden väldigt tydlig: överfallslarm leder till fler uppklarade brott.

I vissa av de polisärenden som rapporten kretsar kring framgår det inte huruvida denna säkerhetsåtgärd finns på det drabbade företaget eller ej. Men i en tredjedel av de ärenden som presenteras i rapporten står det helt klart att så är fallet. Och i de fall där dessa larm har funnits har polisen i högre utsträckning lyckats gripa gärningspersonerna. Detta antingen direkt på plats eller i direkt anslutning till brottsplatsen. Åtminstone i jämförelse med de fall då larm inte har använts eller ens funnits.

Huruvida det just är förekomsten av ett (eller flera) överfallslarm som har lett till den högre andelen gripande är dock inte klarlagt. Det kan även finnas andra förklaringar som även de bidrar till att brotten klaras upp. Men i många fall rör det sig om åtminstone en kombination av att ett sådant larm finns och används samt att andra åtgärder har vidtagits för att höja säkerheten i butiken.

Den slutsats som vi drar är därför att dessa larm borde finnas i alla butiker!

Inte bara butiker kan gagnas av dessa larm

Mot bakgrund av informationen ovan kanske du får en bild av att sådana larm endast lämpar sig för butiker. Så är dock inte fallet – även följande sorters verksamheter kan med fördel skyddas med dem:

 • Kontor
 • Restauranger
 • Caféer
 • Barer
 • Byggföretag
 • Verkstadsföretag
 • Industriföretag
 • Lantbruksföretag och gårdar
 • Andra företag

Så se över möjligheten att stärka säkerheten redan idag!

Ullplädar – tidlösa gåvor i bästa kvalitet

Det finns få saker som är så praktiska, vackra och varma som ullplädar. Det är en klassisk inredningsdetalj som lyfter vardagsrummet och skapar en känsla av lyx och värme. Detta gör ullpläden till en mycket bra gåva. Många uppskattar en fin ullpläd men skulle kanske inte själv unna sig detta eftersom det kan kännas som en stor investering. Det blir för många något man önskar sig och drömmer om men inte köper. Därför är det en mycket bra present till någon man tycker om men som är svår att köpa gåvor till.

Hållbara och varma ullplädar i olika mönster

Utöver att vara vackra är ullplädar också mycket varma. Dessutom är de en hållbar produkt, både då de har lång livslängd och litet klimatavtryck. Genom att köpa en ullpläd som är närproducerad och av högkvalitativ ull kan man känna sig säker på att man gjort en god investering. Dessutom kan man ha en ullpläd i flera år och låta den gå i arv i generationer. Det gör ullpläden tidlös samtidigt som man kan köpa ett mönster som känns modernt för att skapa ett mer personligt avtryck. Det finns flera olika traditionella motiv och mönster och några populära färger på ullplädar är:

 • Gul/Ockra
 • Grön
 • Grå
 • Tegelröd
 • Gråbrun

Ullpläden är en perfekt julklapp

När julen närmar sig behöver man komma på en hel drös med presenter att ge bort till familjemedlemmar och vänner. Detta kan vara mycket svårt och ibland vet man inte ens var man ska börja. Därför kan man välja att ge bort ullplädar till sina nära och kära. Dessa är alltid uppskattade presenter och perfekta att få under frusna vintertider.

Perfekt för att liva upp en soffa

Ibland vet man inte riktigt vad det är som saknas för att vardagsrummet ska bli så där riktigt elegant och mysigt. När man investerat i en fin soffa, bra soffkuddar och ett snyggt soffbord kan det fortfarande saknas en extra detalj. Då är en ullpläd en perfekt investering för att få till den mysiga känslan som saknas i vardagsrummet. Direkt när denna ligger slängd över soffan drar man paralleller till en mysig eftermiddag med en kopp te och en bra bok. Det finns få saker som känns så rätt när det börjar bli kallt ute som ullplädar.

Vilket är det bästa mobilabonnemanget?

Idag finns en uppsjö av olika abonnemang från olika operatörer och det kan minst sagt vara svårt att välja och dessutom hitta det bästa mobilabonnemanget för en själv. För det finns nog inget som är bäst för alla – man har olika behov och önskemål kring alltifrån pris till surfmängd och för att hitta det som passar bäst för en själv kan man behöva jämföra några olika alternativ.

Det bästa mobilabonnemanget – utifrån egna behov

Det bästa mobilabonnemanget för någon behöver inte nödvändigtvis vara det bästa för någon annan. En del behöver ett abonnemang med obegränsad surf, fria samtal och så vidare, medan andra kanske nästan inte utnyttjar surfen alls.

En bra start är att kartlägga sina behov. Kartlägg mobilanvändandet för att se vilket behov som finns. Om man till exempel streamar film, serier eller TV behöver man mycket surf men använder man bara internet i mobilen för att kolla tidningen någon gång om dagen är inte det behovet lika stort.

Är man en ”ringare” som föredrar hederliga röstsamtal kanske det kan vara fördelaktigt att välja ett abonnemang med fria samtal.

Vad ska man jämföra?

För att hitta det bästa mobilabonnemanget för en själv är det alltså bra att utgå från sina behov men det finns även fler saker som kan vara värda att jämföra för att bli nöjd med valet.

 • Pris – priset är en viktig faktor för många och här kan det skilja flera hundra mellan dom olika abonnemangen som finns. Ofta är det surfmängden som gör att priset drar iväg men oavsett är det alltid värt att jämföra.
 • Bindningstid – för många mobilabonnemang finns en bindningstid – men inte för alla. Vill man testa en ny operatör kan det vara smart att välja en som har kort bindningstid eller ingen alls – så att man kan byta direkt om man inte är nöjd.
 • Täckning – en viktig sak att kolla närmare på för att hitta det bästa mobilabonnemanget för sig själv är vad olika operatörer har för täckning – där man bor. I storstäder brukar det inte vara några större problem med täckning oavsett vilken operatör man väljer, men bor man däremot på landsbygden kan det skilja sig en hel del. På nätet finns täckningskartor att hitta, så att man lätt kan se vilka som levererar schysst täckning där man bor och använder sin telefon

Piffa upp vardagen med sexiga underkläder

Det finns få saker som får en att känna sig så attraktiv som sexiga underkläder. Många väljer att investera i sin vardagsgarderob just för att känna sig extra bekväma i sina kläder. Att veta om att man har snygga underkläder kan nämligen boosta självförtroendet och göra att man upplever sig som extra fin. Sexiga underkläder är därför en god investering, inte bara till sig själv utan även till en partner eller till en kompis. Vare sig man vill ha snygga underkläder för att piffa upp vardagen eller till ett särskilt tillfälle finns ett stort utbud av olika modeller, storlekar och material.

Till sin partner, sig själv eller som en rolig present

Det är mycket vanligt att man köper sina egna underkläder och för många är det också en viktig del i att känna sig sexig. Dock kan det också vara spännande att låta sin partner välja ens underkläder. Många väljer också att köpa sexiga underkläder i present till sina vänner. Om man har en vän som sällan köper snygga underkläder kan det vara en rolig och uppskattad present att ge bort.

Sexiga underkläder i en mängd storlekar

Alla kroppar är vackra och det finns en mängd olika storlekar att välja mellan då man handlar sexiga underkläder. För större storlekar kan man söka på ”plus-size”, och det finns även en mängd underkläder som kommer i ”one size” och alltså passar för alla kroppar. Det är viktigt att man köper underkläder i rätt storlek för att de ska kännas bekväma.

För ett större utbud: köp underkläder online

Att handla online har en mängd fördelar. Det är mer bekvämt än att handla i butik och är priserna dessutom bättre. Några andra fördelar med att köpa sexiga underkläder online är:

 • Enklare att sortera sökträffarna
 • Snabb leverans
 • Större utbud

Utbudet är betydligt större då man handlar underkläder online, och det gör att man har större chans att hitta just det man letar efter. Ibland vet man inte själv vad man är ute efter och då vill man få möjlighet att leka med fantasin. Genom att kolla igenom en mängd olika möjligheter kan man hitta just de underkläder som känns rätt.

Jämföra smålån

Funderar du på att teckna ett snabblån? Det finns ett stort antal smålån på marknaden. De kan vara snabba och praktiska för dig som bara behöver låna ett litet belopp. De flesta smålån är dyrare än privatlånen, men det är även stor skillnad mellan olika smålån. Därför kan du spara många kronor på att jämföra innan du ansöker. Vi har sammanställt en liten snabbguide hur du kan jämföra smålån.

Ränta och avgifter

När du jämför smålån är det viktigaste att kontrollera ränta och avgifter. Alla smålån har en ränta som är maximalt 40 procentenheter över referensräntan. I själva verket brukar de flesta smålån ha en ränta som ligger i närheten av denna gräns. Trots det lönar det sig att jämföra. Det finns nämligen flera lån som är billigare än så.

För bästa sms lånet är det minst lika viktigt att jämföra avgifterna. En avgift på 500 kronor för ett lån på exempelvis 2 000 kronor motsvarar en ränta på 25 procent! Ju större lånet är desto mindre noga blir det med avgiften, men i slutändan handlar det ju trots allt om pengar. Försök därför att hitta ett lån med så små avgifter som möjligt. De flesta smålån har en uppläggningsavgift. Dessutom brukar det vara vanligt med en aviavgift. I vissa fall kan du slippa aviavgiften om du väljer att få elektronisk faktura.

Kraven varierar

Alla lån har en åldersgräns. Ibland är gränsen 18 år men det är egentligen vanligare med 20-årsgräns. Om du inte är tillräckligt gammal är det ingen idé att ansöka eftersom lånet då blir avslaget. Nästa sak som du kan kontrollera är vilket inkomstkrav lånet har. Det är generellt sett ganska låga inkomstkrav för smålån. I många fall behöver du inte ha en fast anställning, men det brukar ändå finnas krav på att du måste ha en viss inkomst, till exempel 120 000 eller 150 000 kronor per år. Det finns smålån som godtar betalningsanmärkningar. Ibland finns det en maxgräns för antalet betalningsanmärkningar. I viss mån är det något du kan kontrollera, men det är inte alla långivare som anger exakt vad som gäller. Slutligen kan det vara intressant att jämföra hur långivaren gör sin kreditupplysning. I de allra flesta fall används inte UC för smålån. Istället brukar kreditupplysningen göras med Bisnode eller Creditsafe. Många föredrar att slippa UC för att det inte ska synas i kreditupplysningen att man ansökt om ett snabblån.

De tre bästa anledningarna till att göra profilreklam

De tre bästa anledningarna till att göra profilreklam

Profilreklam är ett välanvänt område för marknadsföring, och det finns goda skäl till det. Det är ett medium för att bygga sitt varumärke, såväl som relationer till kunder och partners. Profilreklam kommer helt enkelt med en rad olika fördelar, och om det görs rätt kan det ge god ROI. Men vilka är egentligen de största fördelarna?

En bra profilprodukt sätter sig på minnet

Tanken med profilreklam är allt som oftast att bygga sitt varumärke. En bra profilprodukt som används regelbundet kommer göra att ditt varumärke koms ihåg. Må det vara strumpor, pennor, USB-stickor eller annat. Vilka produkter du väljer beror i hög grad på din bransch och din målgrupp, givetvis, men pennor och strumpor är någonting som alla kan använda. Profilreklam är helt enkel en kanal som ger goda förutsättningar för att mottagarna ska minnas ditt varumärke.

Det är uppskattat

Så länge produkterna är bra, är de generellt uppskattade. De flesta har inget emot att få någonting utan kostnad, även om en företagslogga finns tryckt på produkten. Det uppfattas helt enkelt som gåvor, vilket framkallar härliga känslor och gör varumärket mer värt att minnas för mottagaren. Att få ett ”tack” för reklam är sällsynt, och en av få vägar att få det är just kanske genom profilprodukter.

Det kan vara billigt

Profilreklam kan göras relativt billigt, men det beror givetvis i hög grad på vilka produkter du väljer. En profilpenna har en livslängd på strax under ett år och byter säkerligen användare ett par gånger under den perioden. Säg att den används 3 000 gånger och pennan kostar 10 kronor för dig att köpa in – kostnaden per intryck blir då försvinnande låg, även om det visserligen bara är ett fåtal personer som får intrycken. Å andra sidan är dessa personer mer benägna att minnas företaget och köpa produkter eller tjänster i framtiden.

Att mäta hur annonseringen går via den här kanalen är inte alltid så enkelt. Annonserar du på nätet kan du se hur många som har sett din annons, hur många som klickar och hur många som köper. Så är inte riktigt fallet med profilreklam.

bareMinerals

Kosmetika som bransch har genom åren fått en hel del kritik riktad mot sig. I synnerhet har det varit en fråga om att man ifrågasatt ingredienser i det smink som lanseras för en marknad. Detta är dock någonting som kommit att förändras radikalt under senare tid. Å ena sidan har man blivit medveten om alternativ till eventuellt skadliga komponenter vilka kunnat ersättas utan att äventyra produkternas funktion. Samtidigt har det även i konsumentledet blivit vanligare att ifrågasätta vad kosmetika innehåller. Sammantaget har detta byggt en grund för hur man kan tillverka och testa nya produkter innan de når ut till kunder runt omkring i Sverige. bareMinerals har på många sätt varit en frisk fläkt i sminkindustrin. Med sina produkter har de presenterat ett nytt sätt att resonera kring skönhet och effekten har varit tydlig. Bättre smink, bättre effekt är vad som observerats.

Naturlig kosmetika

När man jobbar med naturliga mineraler i sina produkter kan företag som bareminerals vinna stor uppmärksamhet. Förvisso handlar det om exklusiva produkter som inte är tillgängliga för alla, men det går att hitta även sådan kosmetika till bättre priser än vad man kanske först tänkt. Via denna sida finns en rad produkter från just bareMinerals att beställa via nätet. Denna länk ger rekommendationer för hur man kan handla och sedan få tillbaks pengar för de inköp man gör. Det är ett smart och ganska nytt sätt att förbättra sin shopping på ett sätt som gynnar de som är inblandade.

Varje kategori smink

bareMinerals har, precis som de flesta sminkföretag, en serie produkter för alla färger och hudtoner. Att använda sig av mineraler och pigment är inte någonting som utgör en begränsning när det gäller tillverkning och försäljning. Tvärtom är det bara ett mer effektivt och naturligt sätt att jobba med kosmetika! De flesta som någon gång varit i kontakt med produkter från bareMinerals kan berätta hur dessa står sig när man gör en skarp jämförelse med traditionella motsvarigheter som finns i butiker på nätet.

Kosmetika går att hitta spår ifrån långt tillbaka. Historiskt har man använt allehanda naturliga färger för att göra sig extra fin. Dessa tidiga sorters smink har för vissa blivit en inspiration att ta fasta på! Att vårda sin hud och att inte äventyra dess egenskaper vid användning av kosmetika är någonting som ligger till grund för hållbara produkter att använda nu för tiden.

Vackra posters på nätet

Borta är tiden när man kunde gå in i vilken större butik som helst och bläddra bland allehanda posters med diverse motiv. Det betyder dock inte att posters försvunnit till nostalgins domäner. Inte heller går det att se ett minskat intresse för denna konst. I och med att posters kan föreställa vad som helst, finns såväl klassiska motiv som nya alster avbildade. Utbudet är enormt och oavsett vilken inredningsstil man har kan man hitta en rad bra alternativ. Det finns mycket inspiration att hitta på nätet för den som känner sig osäker på vad för bilder och färger som kan passa. Många gånger använder man konst för att understryka eller komplettera en redan tänkt inredningsstil. Andra gånger vill man bygga intressanta dissonanser i den harmoni som annars finns.

Svartvita bilder

Att helt släppa färger och endast titta på gråskalor är någonting vi kan se mycket av när det kommer till posters. Dessa motiv ger ofta en filosofisk och drömsk upplevelse som påverkar hur man känner för rummet även i stort. För att hitta rätt bildmotiv kan man fundera på vad för koppling man vill använda. Kanske är det bilder på stadsmiljöer och urbana event som intresserar? Det finns en rad bilder som blivit klassiska inom posters. Inte minst stadsvyer från Manhattan eller New York.

Ett alternativ till stadsmiljöer är att jobba med naturmotiv eller närbilder. Makroperspektiv har länge varit en egen kategori där man kan titta in på djupet i en detalj. Dessa bilder för ofta tanken vidare i diverse banor. Som alternativ finns åtskilliga naturmotiv som kan kännas rätt i helheten. Elefanter, savanner, palmer eller bergsbyar. Allt finns tillgängligt och bara en beställning bort. Näthandel av posters är ett optimalt sätt att förenkla såväl beslut som inköp. Man kan via länken här intill beställa alla sorters posters för leverans tämligen direkt. Önskar man hitta någonting unikt som man annars kanske inte skulle ha tänkt på, kan man med fördel bläddra i sortimentet och utmana sig! En snygg ram och rätt placering kan få vilka posters man vill att fungera.