Tips på roliga julpyssel

Ljus, stjärnor, girlanger och röda kulor hör julen till och just under jul är det många som gillar att dekorera hemmet lite extra. För att slippa köpa en massa dyra dekorationer finns många enkla och roliga julpyssel att göra själv – alltifrån att vilka egna adventsstjärnor till att skapa fina kort att skicka till nära och kära.

Vik en egen adventsstjärna

Ett roligt men något tidskrävande och pillrigt julpyssel är att vilka en egen adventsstjärna. Här går förslagsvis att använda något av följande:

  • Bakplåtspapper
  • Matavfallspåsar
  • Tapet

Annat pappersmaterial fungerar såklart också och förutom just papper behövs bara lim och ett snöre om stjärnan ska hängas upp. För att skapa en stjärna klipps remsor av papperet, som sedan viks som ett dragspel.

Det går att klippa spetsiga eller rundade hörn på remsorna för att ge stjärnan en fin form och därefter viks den vikta remsan på mitten och limmas ihop så att den liknar en solfjäder. Det behövs ett par solfjädrar för att få ihop en stjärna – så förutom materialet behövs en gnutta tålamod.

Det finns många guider på nätet för ”stjärnvikning” och detta är ett perfekt julpyssel för den som gillar att dekorera hemmet med personliga och egentillverkade dekorationer.

Pyssel med papper

Det finns många julpyssel att göra med papper och andra tillbehör, så som lim, tejp och kanske lite färg. En rolig sak att göra är att tillverka egna julkort att skicka ut till nära och kära. Rita, klipp och klistra – det är bara fantasin som sätter gränserna.

Andra saker som kan göras av papper är julgransdekorationer – till exempel i form av änglar eller stjärnor. Även för detta finns mycket inspiration att hitta på nätet och för det mesta behövs bara sådant som ofta finns hemma.

Hitta fler tips på roliga julpyssel

Internet är en sann källa till inspiration och för den som är sugen på mer julpyssel är det bara att öppna till exempel Pinterest eller söka på Google. Mycket kan som sagt skapas med enkla medel och av sådant som dom flesta redan har hemma men det finns förstås även mycket att köpa på nätet för den som är pysselsugen.

Det finns till exempel ”julkit” med olika typer av pyssel som passar för högtiden och olika typer av dekorationer att göra färdigt själv.