Smidigt att hyra in psykolog via bemanningsföretag

Det finns flera olika skäl till att en personalbrist plötsligt kan uppstå i en verksamhet. Några exempel på sådana anledningar är sjukskrivning, föräldraledighet eller en ökad arbetsbelastning. Därför kan det dyka upp ett behov av att behöva täcka upp vid akuta vakanser. Men oavsett om det är detta behov ni behöver fylla eller om ni är ute efter en lite mer långsiktig lösning finns hjälp att få. Det är nämligen smidigt att hyra in psykolog via bemanningsföretag.

Därför bör ni hyra in en psykolog via bemanningsföretag

Det är lättare sagt än gjort att få tag i lediga psykologer med legitimation med kort varsel. Därför väljer många uppdragsgivare att hyra in en psykolog via bemanningsföretag istället för att själva försöka rekrytera en sådan. Fördelarna med att välja detta alternativ är flera:

  • Snabb tillgång till legitimerade psykologer som kan stötta upp. Bemanningsföretagen kan förse er med legitimerade psykologer som har möjlighet att snabbt sätta sig in i just er verksamhet. Det gör att psykologerna redan från start kan vara med och stötta upp där ni behöver det som allra mest.
  • Hyr in kompetenta, engagerade och erfarna psykologkonsulter. De legitimerade psykologer som bemanningsföretagen hyr ut är redo att ta sig an de uppdrag som erbjuder. Det betyder att de kan jobba inom allt från företagshälsovården och primärvården till vuxenpsykiatrin, barn- och ungdomspsykiatrin samt andra slags verksamheter.
  • Den psykolog via bemanningsföretag som ni hyr in har bra villkor. När ni tar hjälp med bemanningen av bemanningsföretag som specialiserar sig på uthyrning av psykologkonsulter kan ni räkna med att konsulterna har bra villkor. Det betyder att ni kan känna er trygga med att er konsult har en rättvis och marknadsmässig ersättning samt förmånliga villkor även i övrigt.

Vissa psykologkonsulter kan även arbeta online

Det har blivit allt vanligare med psykoterapi på distans. Vissa bemanningsföretag erbjuder sina konsulter möjligheten att jobba hemifrån genom videomöten med klienter. Denna lösning kan vara attraktiv att överväga då den gör det enklare för företag och organisationer att erbjuda sina klienter ett bra stöd i rätt tid.

Om ni är intresserade av denna lösning kan ni med fördel diskutera saken med ert bemanningsföretag!