Så köper du billigt makeup online för första gången

Är du en total nybörjare när det kommer till sminkprodukter? Det är roligt att sätta samman en alldeles egen sminklåda med bra och billigt makeup. Däremot är det viktigt att du vet vad du gör för att du ska få så mycket värde som möjligt för dina pengar. För att hjälpa dig lite grann på traven tipsar vi här om vilka produkter som är användbara och vilka du lika gärna kan skippa. Så läs vidare för att få lite mer kött på benen eller besök https://billigtmakeup.se/.

Bra och billigt makeup att satsa på som nybörjare

Det finns många olika produkter som du kan vilja ha i din sminklåda. Dessa är dock de som du bör satsa lite extra på som nybörjare:

  • Produkter för läpparna. Det finns många olika produkter inom denna kategori att välja bland. Två exempel på sådana är läppstift och läppgláns. Läppstiftet är en beprövad favorit men det kan vara svårt att hitta rätt färg för just dina läppar. Därför behöver du antingen pröva dig fram eller konsultera ett proffs.
  • Concealer eller foundation. För att du ska få en blank och bra canvas att utgå från när du sminkar dig bör du använda en concealer eller foundation. Allra helst bör du kunna prova produkten på din hy innan du köper den. Detta är som bekant svårare att göra när du handlar via nätet. Därför bör du satsa på billigt makeup snarare än på dyrt sådant.
  • Mascara. Det finns flera olika sorters mascara att välja bland och allesammans har de en funktion: att förbättra utseendet på dina ögonfransar. Vissa gör detta genom att få dem att se längre ut medan andra gör dem tjockare eller har andra effekter. Här bör du välja produkt utifrån den look som du är ute efter.
  • Borstar. Det är viktigt att du har rätt verktyg när du vill applicera ditt smink. Därför behöver du olika sorters borstar för att kunna lägga på puder och andra produkter på ditt ansikte.
  • Ögonskugga. I ditt nybörjarkit bör du även ha neutrala ögonskuggor i olika färger. Dessa brukar nämligen passa bra på i princip vem som helst.